Laat uw houtrot daarom vroegtijdig behandelen door de gespecialiseerde vaklui van Schilders- en onderhoudsbedrijf J.kuijper.

Deze woning in Den Haag had ook te kampen met houtrot. Schildersbedrijf J.Kuijper werd ingeschakeld om deze houtrot te verwijderen. Afhankelijk van de omvang van de houtrot, kan het zijn dat er een nieuw kozijn geplaatst moet worden. Bij deze woningen moesten bepaalde kozijnen in z’n geheel worden vervangen, andere werden gerenoveerd. Na het vervangen en renoveren zijn de kozijnen strak en grondig afgelakt.  

Aanpak voor houtrot

Schilders- en onderhoudsbedrijf J.Kuijper heeft ruime ervaring met houtrot en weet hoe houtrot het best aangepakt kan worden. Wij gaan als volgt te werk:

  1. Inventarisatie. Allereerst gaan we nauwkeurig na welk gedeelte van uw hout precies door de houtrot is aangetast. Aangetast hout is donkerder van kleur dan egaal, gezond hout. Vervolgens verwijderen we de aangetaste delen door deze uit te zagen of te frezen.
  2. Vochtmeting. Voor verdere renovatie moet het vochtpercentage lager dan 19% zijn. De aanwezigheid van vocht, veroorzaakt door bijvoorbeeld regenval of condens, is niet met het blote oog vast te stellen en wordt daarom door ons gemeten met een vochtmeter. Als de vochtigheidsgraad boven de 30% is, moet het hout eerst afgebrand en gedroogd worden.
  3. Fixatie. Om verdere houtrot te voorkomen, fixeren we de overgebleven houten delen. Voor een optimaal resultaat worden eerst alle verfresten verwijderd. Het fixeren is tweeledig: zowel het oude als het nieuwe hout wordt gefixeerd. Hierdoor garandeert Schilders- en onderhoudsbedrijf J.Kuijper een optimale hechting.
  4. Renovatie. De verwijderde gedeeltes worden opgevuld met het nieuwe, reeds gefixeerde hout: afhankelijk van de situatie, wordt er gekozen voor zacht of hard hout. Het hout wordt bijeengehouden door een unieke epoxy-houdende hars. Uiteraard staat Schilders- en onderhoudsbedrijf J.Kuijper garant voor een piekfijne afwerking. Wij werken met vochtregulerende verf, waarbij er geen vocht naar binnen sluipt, maar er wel vocht naar buiten kan.

Houtrot verwijderen

Heeft u ook last van houtrot? Wacht dan niet langer en zorg dat het vroegtijdig wordt behandeld. Neem dan contact op met Schilders- en onderhoudsbedrijf J.Kuijper. Wij komen de schade graag inventariseren zodat we de houtrot professioneel aan kunnen pakken en uw kozijnen weer als nieuw zijn!

Houtrot kozijnen Den Haag 0
Houtrot kozijnen Den Haag 1
Houtrot kozijnen Den Haag 2
Houtrot kozijnen Den Haag 3
Houtrot kozijnen Den Haag 4
Houtrot kozijnen Den Haag 5
Houtrot kozijnen Den Haag 6
Houtrot kozijnen Den Haag 7
Houtrot kozijnen Den Haag 8
Houtrot kozijnen Den Haag 9
Houtrot kozijnen Den Haag 10
Houtrot kozijnen Den Haag 11
Houtrot kozijnen Den Haag 12
Houtrot kozijnen Den Haag 13
Houtrot kozijnen Den Haag 14
Vraag vrijblijvend een offerte aan: