Specialist in houtrot herstel

Houtrot

Heeft u houtrot in uw kozijnen, deuren of ramen? Dan kunnen we in veel gevallen houtrot herstel toepassen. Houtrot blijft een veel voorkomend probleem. Regen, vorst en zon stellen uw schilderwerk op de proef. Wanneer uw schilderwerk niet meer dekkend is en het houtwerk langdurig door vocht wordt belast, kan er houtrot ontstaan.

Wanneer het hout langdurig een vochtpercentage van minimaal 20% heeft, zal het op den duur overgaan tot verval. Dit gebeurt overigens bij elke houtsoort, niet alleen bij grenen en vuren. Wel speelt de dichtheid en structuur van het houtsoort een belangrijke rol. Hoe dichter de houtstructuur, hoe lastiger het is om vocht vast te houden. Er zal dan minder snel houtrot op treden.

Hoe kunt u houtrot voorkomen?

Simpel. Wanneer uw houtwerk een hoog vochtpercentage bevat, is er iets mis met uw schilderwerk. Scheuren en kieren geven vocht een vrije toegang naar het hout. Controleer uw schilderwerk dan ook regelmatig en zorgvuldig, zeker de kanten van uw woning die veel aan weersomstandigheden worden blootgesteld. Hier is het schilderwerk extra kwetsbaar en zal houtrot het snelst optreden.

Houtrot herstellen

Wanneer u houtrot geconstateerd heeft, dan kunt u het beste een specialist inschakelen. Ons schildersbedrijf heeft jarenlange ervaring met de preventie en het herstel van houtrot. Onze schilders herstellen houtrot in diverse stadia. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Boeidelen hersteld
Boeidelen lakken
Raamkozijnen lakken
Houtwerk na schilderwerk
Houtwerk voor schilderwerk
Raamkozijnen opgeschuurd
Houtrot boeidelen
Houtrot verwijderd uit raamkozijn
Kozijnen voorzien van houtrotvuller
Boeidelen herstellen
Vraag vrijblijvend een offerte aan: